• sön

Årsmöte 2019 sker i Linsells Livs söndag den 24 februari kl. 13:00

mar
    08:00 - 17:00Linsell, Härjedalen

Upplev en riktig snöskoäventyr med oss!
    Vandra genom snökladda fjällskogar och i storslagen fjällmiljö.
    Vi gör kolbullar och kokkaffe över öppet eld medans vi njuter av ett fantastisk vackert utsikt över en fjälltopp.

Priset är 500:- (450:- för medlemmar)
    Det som ingår:
    Snöskor + stavar, rese med snöskoter, lunch och fika.
    Anmälan via mejl vandra.linsell@gmail.com eller PB

Vi samlas kl. 08:00 vid Linsells Livs och samåker till startpunkten av vandringen.

maj
    09:00 - 16:00Sandvallen, Linsell
    Följ med på årets Temavandring ”Fåglar i skog och fjäll” på lördag 25 maj.
    Temavandringen är kopplade till Biologiska mångfaldens dag som sker varje år på 22 maj.

Fågelexperten Bengt Warensjö från Funäsdalen kommer att guida oss i fåglarnas fascinerande värld. Förhoppningsvis stöttar vi på några fina arter när vi vandrar genom Linsells vildmark!

Pris: 150:- per person / 100:- för medlemmer.
    Skicka PM eller mejl till vandra.linsell@gmail.com för att anmäla dig.
    Fika ingår i priset. Lunch tas med själv (vi grillar i skogen).
    Ta gärna med kikare om ni har!

Hundar får inte följa med.
    Max 16 deltagare så först till kvarn!

Samling kl. 09:00 vid Linsells Livs
    Start kl. 09:30 vid Sandvallen, Råndalsvägen
    Slut ca. kl. 16:00

För mer information ring Hans 076-9412868

maj
    09:00 - 16:00Sandvallen, Linsell
    Lördag 25 maj organiserar vi en skogens dag för barn!
    En spännande dag där vi kommer att upptäcka skogen tillsammans. Vi kommer att ha aktiviteter såsom bygga kojor, barkbåtstävling, en upptäcktsfärd i naturen och förstås kommer vi att fika och grilla på plats. Aktiviteter bestäms utifrån bl.a. vädret.

Vår andra aktivitet för vuxna (Temavandring: Fåglar i skog och fjäll) startar på samma tid och plats.

Dagen är kopplade till Biologiska mångfaldens dag som sker varje år på 22 maj.

Kostnader: 100 kronor per barn (fika och lunch ingår)
    Vi samlas kl. 09:00 vid Linsells Livs och samåker till Sandvallen, Råndalsvägen.

Ålder: 4-12. (vid stor åldersskillnad kommer det finnas fler gruppledare så att aktiviteter kan delas upp)
    Skicka PM via Facebook eller mejl till vandra.linsell@gmail.com för att anmäla era barn.

Gruppledare är Maaike van der Salm, speciallärare

jun
    22:30 - 01:30Vålvallen, Linsell

Årets Midsommarvandring går till toppen av Sätervålen. Upplev den mystiska midsommarnatten i trollskogen med oss!
    Vi samlas kl.22:30 vid Linsells Livs parkering och samåker till Vålvallen.
    Tillsammans vandrar vi den markerade vandringsleden upp till toppen av berget (vi tar den enklare vägen upp).

Vandringen är helt gratis och alla är välkomna!
    Ta med egen fika. Anmäla behövs inte.

Vid frågor ring Hans 076-9412868

• ons
    jul
    09:00 - 16:00Linsell, Härjedalen

Följ med på en spännande och intressant vandring genom Linsells gammelskog. Experten som följer med är Bjarne Tutturen som är kommunekolog på Nyköpingskommun och har en stuga i Messlingen här i Härjedalen.

Vi kommer att lära oss skillnaden mellan gammelskog, urskog, naturskog och produktionsskog. Hur ser man skillnaden?
    Bjarne kommer att visa oss vilka arter endast finns i gammelskog och varför är det viktigt att skyddade de sista gammelskogar i Sverige.

Pris: 150:- per person / 100:- för medlemmer.
    Skicka PM eller mejl till vandra.linsell@gmail.com för att anmäla dig.
    Fika ingår i priset. Lunch tas med själv (vi grillar i skogen).
    Max 16 deltagare så först till kvarn!

Samling kl. 09:00 vid Linsells Livs
    Slut ca. kl. 16:00

För mer information ring Hans 076-9412868

aug
    09:00 - 18:00Linsell

Vår projekt Lindalsleden stöds med pengar från staten i form av LONA bidrag (Lokal Naturvårdsinsats) och lokala sponsorer. På LONA-dagen visar vi upp vad projektet innebär och hur mycket vi har åstadkommit.

Tillsammans vandrar vi hela Lindalsleden medans vi berättar mer om projektet. Vandringen är helt gratis och vi bjuder även på grillning vid den nya vindskyddet där leden går över Svartbäcken.

Mer info kommer.